El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i el Banc d’Aliments de Girona han fet una crida a tots els enginyers agrònoms de Catalunya, tant jubilats com actius, perquè posin la seva experiència al servei dels Bancs d’Aliments de manera desinteressada. Els Bancs d’Aliments tenen dos objectius molt concrets: contribuir a evitar el desaprofitament i lluitar contra la fam. Per a això, la matèria primera amb la qual treballen és el fruit de l’activitat agrícola, ramadera i de les indústries agroalimentàries, totes elles íntimament relacionades amb la professió d’enginyer agrònom.
Segons Conxita Villar, degana del Col·legi, “la labor dels Bancs està directament relacionada amb la nostra formació, capacitats i circumstàncies i, per tant, el nostre servei pot fer-los més eficients”. Per això, totes dues entitats animen als professionals del sector a col·laborar en diferents tasques. Per exemple, promocionar donacions de productes excedentaris del sector agrari (com fruites i verdures) o pecuaris (com llet, carn i ous). D’altra banda, també poden treballar en el control de qualitat dels aliments que periòdicament van entrant en els magatzems dels Bancs, comprovant que tots estiguin en bon estat i reuneixin les condicions per al seu consum. Tasques de logística, comptabilitat i administració, són altres opcions per a aquells que decideixin col·laborar.
A més, explica Frederic Gómez Pardo, membre del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i President del Banc d’Aliments de Girona, que existeixen acords que permeten a les empreses alimentàries rebre una compensació econòmica de la Unió Europea pels productes que donen als Bancs d’Aliments. “Així mateix, el lliurament de productes que no poden comercialitzar-se per algun motiu, a part d’evitar la seva destrucció, desgrava en l’Impost de Societats fins al 35% del seu valor”, conclou Gómez.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!