Revista

Una publicació trimestral de qualitat en el fons i en la forma, que reflecteix les temàtiques més inspiradores del nostre estil de vida.

NÚMERO 3

Aigua

El tercer número d’Arrels s’enfonsa a l’arrel de tot. Som aigua. Viva, lliure, encalmada o salvatge. Aquest estiu ens submergim en les històries de persones que han après a conviure-hi amb harmonia. Pagesos, pescadors i artesans mantenen una relació franca amb l’aigua. Coneixen i assumeixen el poder i el valor que té. I aquest respecte en desperta la cara més amable: l’aigua que rega, sadolla, alimenta, transporta… L’aigua que és vida. Aquests mesos calorosos, i els records feliços d’aquelles vacances llunyanes, ens aboquen a capbussar-nos en tolls, basses i platges. Aquestes lectures, aquestes imatges, us faran bona companyia en uns dies que, més que mai, volem viure al ritme del món que torna.

Gaudeix d’Arrels, el món que torna a casa teva.

Sumari

LA VIDA:

Editorial / Opinió: Radix, radicis, per Sebastà Portell / Arrelats / Any 1: El camí de retorn a la terra / Entrevista: Jan Dowe van der Ploeg, sociòleg rural / Cara a cara: Viure a pagès, viure tranquil? / Sàvies: Rosa Masip: casa meva és casa vostra.


LA TERRA:

País de posidònia  / L’ham amic / Baikal: un llac que és un camí / Tradició, fusta i vela / El xef del mar / Pescar la felicitat / Nació uro: la vida sobre les aigües / Aigua d’on no n’hi ha / Al rescat dels nostres germans del mar / Sota l’aigua, l’art més lliure / El mar del secà / L’últim geler del Chimborazo.


LES MANS:

Fes-t’ho: tints vegetals / Innovació: tassa de marro de cafè / Ceràmica: la bellesa de la imperfecció / Una cortina de xarxa / Herbes per alleujar els efectes del sol / Biblioteca: Miriam Ponsa / Quadern de camp: estiu.

Volums anteriors

Número 2

Hortes

Enlloc com en un hort aprenem a conviure amb la natura, a entendre’n els ritmes i les necessitats. Ella ens ho recompensa omplint-nos el rebost i l’ànima.

Primavera del 2021
Número 1

El bosc

En aquest primer número, descobrim els paisatges, les persones, els oficis i els reptes d’un espai que ens inspira.

Hivern del 2020
Fes-te soci/a
Ajuda'ns a fer possible Arrels
Forma part de la comunitat dels qui estimem la terra
Fes-te soci/a