Revista

Una publicació trimestral de qualitat en el fons i en la forma, que reflecteix les temàtiques més inspiradores del nostre estil de vida.

NÚMERO 4

Muntanyes

En el silenci de la tardor, hem sentit la veu de les muntanyes i ens hem preguntat què tenen perquè —bé sigui als cims, bé a les valls— ens facin sentir tan a prop del món que torna. El quart número d’Arrels és una invitació a descobrir diverses maneres de viure a la muntanya a través de persones que hi han trobat un lloc propi. La muntanya no els ho ha posat fàcil, però l’han entès i s’hi han sabut aliar. I, llavors, les altures han deixat de ser un mer espai de fugida per convertir-se en el seu refugi. Tal com escriu la pastora Vanesa Freixa, “la muntanya és sinònim de solitud i plenitud, de poca gent, de trobades esporàdiques, d’intercanvi de vivències terrenals, de paraules, de cultura antiga. La muntanya també és humana. Habitada, cultivada, culta”. Us convidem a redescobrir-la.

Gaudeix d’Arrels, el món que torna a casa teva.

Sumari

VIDA:

Editorial / Opinió: Per arrels, les meves, per Marta Pontnou / Arrelats / Any 1: Una vida que enamora / Entrevista: Azra Talat Sayeed, líder camperola paquistanesa  / Cara a cara: De dia o de nit? / Sàvies: Neus Barnés: la memòria del recuit.


TERRA:

El camí que marca la Lluna  / Trencalòs, el senyor de les muntanyes / Per sempre a Vilamitjana / Què ens diuen les muntanyes? / Història d’un refugi / L’Himàlaia que hi ha en mi / Un amfibi a la Vall Fosca / Per què creixen les muntanyes? / Abans no arribi l’hivern / La vinya heroica / El Gautxo, un cabrer de la Noguera.


MANS:

Fes-t’ho: un test de drap de llana / Fes-t’ho: un conreu aquapònic / Innovació: l’hort robotitzat / Història d’una eina: la balança romana / Un edifici que és natura / Nova vida per a les cadires / Remeis de l’àvia: prevenir refredats / Jerseis amb ànima / Biblioteca: Elena Bartomeu / Quadern de camp: tardor.

Volums anteriors

Número 3

Aigua

Som aigua: viva, lliure, encalmada o salvatge. Ens submergim en les històries de persones que han après a conviure-hi amb harmonia.

Estiu del 2021
Número 2

Hortes

Enlloc com en un hort aprenem a conviure amb la natura, a entendre’n els ritmes i les necessitats. Ella ens ho recompensa omplint-nos el rebost i l’ànima.

Primavera del 2021
Número 1

El bosc

En aquest primer número, descobrim els paisatges, les persones, els oficis i els reptes d’un espai que ens inspira.

Hivern del 2020
Fes-te soci/a
Prova gratis un mes d'Arrels i emporta't un formatge premiat de regal
Forma part de la comunitat dels qui estimem la terra
Fes-te soci/a