Revista

Una publicació trimestral de qualitat en el fons i en la forma, que reflecteix les temàtiques més inspiradores del nostre estil de vida.

Número 15

Aire

Allò que no es veu és, sovint, allò més important. Aquesta afirmació és indiscutible si parlem de l’aire, un element que ens dona vida: el respirem, escampa el pol·len, es converteix en música, ens fa viatjar mar enllà… Aquest estiu, Arrels es fixa en l’aire, que és allò que no es veu.
Empesos per l’aire, naveguem amb vela llatina per les aigües de l’Albufera valenciana, fem tornar a voltar els antics molins de Mallorca, descobrim el vol de la baldriga —una au endèmica de les Balears—, aprenem com comunitats rurals de l’Àfrica converteixen l’aire en aigua, un luthier ens explica com l’acordió transforma l’aire en so i ens preguntem si el canvi climàtic ha alterat el règim de vents (i la resposta és que sí).

En el mateix número, l’emprenedora i escriptora Carolina Solé ens obre les portes d’una casa de la Cerdanya envoltada per un verger, descobrim la realitat dels mercats de pagès de Cuba gràcies a la investigació de Daniel Vela, conversem amb Dolors Comes, una pagesa feminista de soca-rel a l’horta de Lleida i ens embarquem amb l’arnadora Cristina Caparrós per tornar a la llotja de la Barceloneta carregats de peix de proximitat.

Aquest estiu, canviem d’aires.

Gaudeix d’Arrels, el món que torna, a casa teva.

Sumari

VIDA:

Editorial / Opinió: Llibertat d’expressió, per Clara Isamat /Arrelats / Any 1: Una casa amb vistes al futur / Entrevista: Els mercats de Cuba, al mapa / Sàvies: A l’horta de Lleida, tot un món


TERRA:

Vela llatina: al vent de l’Albufera / Tornar a fer voltar els molins / Un canvi invisible / La nòmada de la Mediterrània / Atrapar l’aire per fer-ne aigua / El vent de tots / L’ànima dels sons


MANS:

Iniciatives: La Platjeta, peix al cove / Decoració: la màgia del torn de fusta / La pagesia que ve: cervesa d’aquí / Regne vegetal: el blet blanc / Ens inspira / Quadern de camp: estiu

Volums anteriors

Número 14

Pedra seca

Número 14 Pedra seca La pedra seca forma part del nostre imaginari col·lectiu, dona forma al paisatge i és […]

Primavera 2024
Número 13

Foc

Tan bell i tan feréstec. Tan bell que, des que vam aprendre a domesticar-lo, ens ha permès desenvolupar tècniques artístiques i culinàries que ens han fet la vida més bonica.

Hivern 2023
Número 12

Casa

Amb la tardor tornem a casa: al refugi, a la cabana, a l’aixopluc, a la masia.

Tardor 2023
VULL FER-ME SOCI/SÒCIA
Gaudeix d'Arrels per 2,50€ al mes
No perdis l'oportunitat de connectar amb la natura i les arrels del nostre territori.

També tindràs accés a Mercat Arrels i descobriràs els millors productes de proximitat.
Subscriu-t'hi!