Revista

Una publicació trimestral de qualitat en el fons i en la forma, que reflecteix les temàtiques més inspiradores del nostre estil de vida.

NÚMERO 8

Pobles

Entrarem a aquesta tardor cercant la calidesa del poble, la sensació confortable de tenir-ho tot a l’abast, la xarxa de complicitats veïnals, la natura a tocar… Pobles és el títol del dossier del número 8 d’Arrels. I la vida als pobles és la vida que estimem.

Hi descobrirem com viuen els habitants del poble més alt de Catalunya i com l’obstinació d’uns joves va fer renéixer un nucli abandonat al Pallars Sobirà. Acompanyarem la peixateria ambulant d’en Daniel per comprovar com se l’estimen les veïnes dels pobles que travessa. Ens preguntarem per què en Pedro ha decidit mantenir-se en un poble perdut de la Pampa argentina del qual tothom n’ha marxat. Perquè fins als llocs més remots hem trobat pobles que ens han acollit, com un d’Alaska tan allunyat que no li cal ni nom.

La vida als pobles és la vida que estimem.

Gaudeix d’Arrels, el món que torna a casa teva

Sumari

VIDA:

Editorial / Opinió: Machina animatae, per Pilar Codony /Arrelats / Any 1: Un canvi inesperat / Entrevista: L’alquimista del vi / Cos a cos: Feminismes als poble /
Sàvies: Marina Vilalta: tota una vida fent de pastora


TERRA:

Viure al poble més alt / L’últim veí de Quiñihual / Envall reviu / Els camins del formatge / Rihihiu! El crit de les xiques guapes /Al ritme de les campanes / El poble sense nom / El batec uruguaià de la vall del Corb / Cases plenes, pobles vius / A plaça hi ha peix!


MANS:

Oficis: De la natura a la pell / La pagesia que ve: Blanca Ozcáriz, viticultora / Iniciatives: La unió fa El Mosaic / Decoració: Escoltar la fusta / Moda: Abrigar-se com un pastor / Regne vegetal: Els secrets de la borraina / Quadern de camp: Tardor

Volums anteriors

Volum 7

Nit

Entrem en les nits dels pobles i dels paisatges de l’entorn rural i marí, on descobrirem projectes, sabers i estils de vida que ens revelaran la cara oposada de la quotidianitat diürna

Estiu de 2022
Volum 6

Transhumància

Perquè els camins de la transhumància són més infinits del que sembla i tots porten cap al nostre punt de trobada, que és el món que torna.

Primavera de 2022
Volum 5

Llana

Ha arribat el fred i hem obert l’armari per tornar-hi a trobar els jerseis, les bufandes i les mantes de llana.

Hivern de 2021
La comunitat dels qui estimem la terra
Fes-te d'Arrels i et regalem 10€ per la primera comanda
Tindràs accés al mercat de pagès en xarxa i rebràs la revista Arrels. el món que torna
Fes-te'n soci!