L’INCAVI i les denominacions d’origen catalanes s’han reunit per treballar en la regulació de la figura del viticultor elaborador. Aquesta figura ja consta a la nova Llei de la Vitivinicultura, aprovada el febrer de 2020, i distingirà aquelles persones viticultores que elaborin vi amb el seu propi raïm. Tal com explica la directora de l’INCANVI, Alba Balcells, la importància d’aquesta figura recau en que “contribueix a empoderar la pagesia i pot assegurar la fixació dels i les joves al territori perquè atorga un valor afegit al conjunt de les produccions”. Una decisió que ja avançava en aquesta entrevista a Arrels.
D’altra banda, també s’han plantejat les accions del sector vinícola de cara al 2022. Una de les més importants serà la Barcelona Wine Week, on es facilitarà la participació dels cellers catalans. Pel mes de juny, està previst un nou Wine Business Forum, amb una trobada d’importadors i distribuïdors internacionals a Barcelona per establir contactes comercials amb els cellers catalans. I, també, al 2022 continuaran les accions que s’emmarquen al programa European Quality Wines: Taste The Difference, que tenen com a objectiu la difusió del coneixement i de la cultura europea del vi a Xina i Estats Units.
Totes aquestes polítiques s’emmarquen en la reunió bimestral entre l’INCAVI i les Denominacions d’Origen, en la que també s’ha decidit donar un impuls al Vins de Finca, el que estan a dalt de tot de la piràmide qualitativa dels vins catalans.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!