La tracció animal es basa en l’ús de la força animal (cavalls, mules, bous, etc) per al treball agrícola i forestal o per al transport. Amb tot, avui la percepció dels animals ha canviat, i l’agricultor Pol Dunyó-Ruhí, que treballa amb aquest bestiar, reflexiona que cal considerar-los més com a companys que com a eines. Avui, a diferència d’abans, cal tenir en compte el benestar i la salut d’aquests animals. No es tracta d’explotar-los. sinó de treballar-hi i fer-ho des del respecte.
Amb les necessitats de la societat d’avui, no es pot prescindir de la maquinària agrícola motoritzada, però si limitar-ne l’ús a les tasques més dures i complexes, d’aquesta manera es pot reduir l’impacte contaminant que suposa. En canvi, treballar amb animals és un sistema sostenible i, si es fa correctament, lliure d’emissions. A part, impacten molt menys en el sòl, ja que compacten menys la terra i això reverteix en el seu bon estat.
Pol Dunyó-Ruhí ho explica en aquest article del portal Soberania Alimentaria.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!