RESMED vol conèixer al detall com és el litoral marí del Pirineus per poder-lo protegir. Aquest projecte que lidera la Facultat de Biologia i de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio) de la UB de moment ha localitzat més de 140 punts de la costa —cales i petites badies— que són zona de cria.
A part de fer servir tecnolgia punta també compta amb la participació de pescadors. Així, l’equip del projecte Resmed ha instal·lat una xarxa fixa amb 94 receptors acústics —o balises acústiques submergides— per estudiar el moviment dels peixos a totes les àrees marines estudiades. En paral·lel, també hi col·laboren pescadors artesanals que han instal·lat receptors acústics a les seves arts de pesca per poder detectar els peixos marcats fora de la zona coberta per la xarxa fixa de receptors. La participació de la ciutadania aliena als espais de recerca es un dels punts destacats del projecte.
Si en voleu saber més trobareu tota la informació al web de l’IRBio.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!