Uns seixanta voluntaris treballen en 27 parcs i jardins per comprovar l’estat de la població de papallones a Barcelona. Cada quinze dies visiten aquests espais, on fan un recorregut traçat prèviament durant el qual anoten les papallones que van trobant. “En la terminologia científica, d’això se’n diu monitorar espècies, i serveix per poder saber la diversitat de papallones i com varien les poblacions en el temps”, comenta Yolanda Melero, investigadora del CREAF, entitat coordinadora de l’uBMS, que és l’Observatori Ciutadà de Papallones Urbanes.
És a través de la seva feina que s’ha pogut constatar que les pluges i el confinament van disparar les poblacions de papallones a Barcelona durant el 2020. Concretament, s’hi van detectar un 28% més d’espècies i un 74% més d’individus que en el mateix període del 2019, a més d’identificar una espècie nova a la ciutat, el faune lleonat (Hipparchia semele).
Trobareu més informació sobre aquest projecte en aquest reportatge de l’Atlas of the future.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!