El Festival d’Educació per la Sostenibilitat que organitza el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla torna aquesta tardor amb una quinzena de propostes culturals i educatives. Hi haurà jocs, contacontes, tallers, atraccions, itineraris o un concert. Un seguit d’activitats dissenyades per a un públic amb ganes d’impulsar petits canvis per fer del planeta un lloc més sostenible ambiental, social, econòmica i culturalment.
Aquest esdeveniment ha arribat ja a la cinquena edició i es consolida amb la jornada professional del divendres 27 d’octubre, destinada a professionals de l’educació i les arts; i amb la jornada central del dissabte 28 d’octubre, amb un caire ludicofestiu i pensada per a un públic familiar.
A la programació familiar hi destaca el concert del grup Xiula, l’espectacle de titelles “La botigueta”, de la Companyia Tanaka Teatre, en què el públic participa, decideix i construeix com fer un consum responsable o la nòria Belle Roue, un cavallet giratori de l’associació L’art des Show fet amb fusta de boscos europeus i accionat de forma manual. Amb També “Els jocs de l’auca d’Ascó”, es posaran en pràctica jocs tradicionals que Joan Amades va recollir i publicar, en particular aquells que empren elements de l’entorn natural i també domèstic. I també hi haurà el contacontes de la companyia Vivim del cuentu que parla sobre el canvi climàtic i la preservació del medi ambient.
Al llarg del dissabte, s’organitzaran cinc tallers, tres dels quals formen part de la proposta educativa del Museu de la Vida Rural, emmarcada en l’Educació Cultural per la Sostenibilitat. D’aquesta manera, petits i grans podran abordar, mentre juguen, qüestions com la gestió de l’aigua, l’agricultura o els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Jornada professional
El dia anterior, el divendres 27 d’octubre, se celebrarà el Festival d’Educació per la Sostenibilitat professional. Serà un espai de trobada de la comunitat educativa per conèixer i intercanviar experiències amb el sector cultural i de les arts.
La jornada l’obrirà la ponència de la periodista i gestora cultural enfocada en la sostenibilitat, Emma Quadrada. Continuarà amb una ronda d’inspiració en què es podran conèixer experiències que combinen arts i cultura amb educació i sostenibilitat. S’exposaran quatre projectes: Carros, tupines i cançons; IDIL·LI; Projecte Blau; i Educar per transformar (Catesco).
Per últim, hi haurà dos tallers per experimentar amb propostes culturals que tracten reptes vinculats a la sostenibilitat. Per una banda, “La sostenibilitat des de les arts escèniques” de Hand Made Theatre i, per una altra “Perspectives sobre vulnerabilitats i violències des del cos” de la ballarina Sandra Sotelo.
Trobareu tota la informació sobre el festival al web del Museu de la Vida Rural seguint aquest enllaç.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!