A prop d’Ubud, una ciutat de Bali (Indonèsia), hi ha una escola internacional que té l’objectiu de ser, tal com citen en aquesta notícia d’Atlas of the Future, “el model número u d’educació per a la sostenibilitat del món”. Es diu “Green School” i està construïda amb bambú i envoltada de tota mena de vegetació verda. Educa a nens des de la infància fins a la secundària que estudien immersos en un ambient d’entendre la naturalesa, aprenen a construir i conrear horts, permacultura, fan projectes d’ètica social i sostenible, i miren el seu futur amb la finalitat de “convertir-se en líders verds”. L’escola també vol ser autosuficient: un sistema d’energia solar cobreix el 50% de l’electricitat que utilitzen.
El projecte va néixer el 2008 en mans de John Hardy, un dissenyador de joies canadenc que després de veure el documental An Inconvenient Truth, d’Al Gore, va decidir que la infància i joventut del món necessita una educació més verda i conscient. Des d’aleshores, han dut a terme projectes a escala tant local com global, de la mà d’entitats i organitzacions com les Nacions Unides, que han qualificat l’escola com la “més singular i impressionant”, segons deia el secretari general de l’ONU Ban Ki-moon.
L’escola, però, també ha rebut diverses crítiques a causa de l’alt preu de les matrícules. De tots els alumnes, només un 20% són indonesis. Aquest projecte de John Hardy no només el trobem a Indonèsia, sinó que la “Green School” també té centres a Sud-Àfrica, Nova Zelanda i Tulum.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!