Fins a catorze socis europeus de l’àmbit acadèmic, agrícola i tecnològic, entre els quals hi ha la Universitat Pompeu Fabra, estan desenvolupant un màster interactiu avançat en tecnologies agrícoles intel·ligents en el marc del projecte Erasmus+ TERRATECH. El projecte vol contribuir a formar professionals experts en les tecnologies més avançades en el món de la agricultura i a promoure la innovació en aquest camp.
El currículum d’aquest màster, capdavanter a Europa, inclou mètodes d’ensenyament interactiu, juntament amb associacions amb cooperatives i empreses agrícoles que treballen amb solucions basades en la tecnologia, per oferir una formació pràctica i teòrica enriquidora en l’àmbit de l’agricultura de precisió. La participació catalana de la UPF se centra en una assignatura sobre tecnologies de xarxes de sensors que recullen dades directament del camp, les quals, després, es podran gestionar per aplicar les mesures que calguin. Justament, aquesta és la màxima de l’agricultura de precisió que aprenen els alumnes d’aquesta màster. Contempla que els estudiants puguin adquirir habilitats per fer servir les tecnologies més recents en agricultura, com ara sensors, tecnologies de posicionament, noves eines d’anàlisi de dades i xarxes avançades a través de la Internet de les coses (IoT) i comunicació màquina-màquina (M2M). Aquestes tecnologies permetran el seguiment en temps real dels paràmetres físics dels camps de conreu i les condicions meteorològiques locals, i també el control precís del reg, la fertilització i el control de plagues a través de l’automatització. Els estudiants també han tingut l’oportunitat de portar a terme estades de mobilitat en empreses associades al projecte.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!