Sis de cada deu joves de l’estat de menys de 30 anys surten a dinar o a sopar entre dues i cinc vegades al mes, i un 30% d’aquests trien plats vegetarians i vegans. Aquesta és una de les dades de l’enquesta de l’Observatori Nestlé d’Hàbits Nutricionals.
En la majoria dels casos aquesta tria està condicionada per la consciència mediambiental que associa aquest tipus de plats sense proteïna animal amb un respecte més gran pel medi ambient. De fet, més de la meitat d’aquesta franja de joves (el 54%) assegura que, per fer un àpat a fora, valora decantar-se per un restaurant que ofereixi plats vegetarians o vegans.
Els percentatges baixen quan s’observa la franja d’edat superior (fins a 45 anys), que només en un 12% tria l’establiment per menjar a fora en funció dels plats vegetarians que ofereix.
També hi ha diferències a l’hora d’emportar-se el menjar sobrant d’un restaurant. Prop del 40% dels enquestats menors de 30 anys s’emporta una carmanyola del restaurant si no s’acaben el menjar, mentre que del grup de fins a 45 anys només ho fa un 19%. Ara bé, tant en un grup com en l’altre, un 10% reconeix que no s’atreveix a demanar-ho per vergonya.
Precisament, atenent les noves tendències i modes en alimentació, el programa 30 minuts de TV3 ha abordat l’increment de persones que es decanten per la dieta vegana. El documental Cada vegada més vegans recull testimonis que expliquen perquè van deixar de consumir aliments d’origen animal, parla amb especialistes en nutrició i en medi ambient i també amb representants contraris a aquesta tendència, com la veterinària i ramadera Imma Puigcorbé.
Podeu recuperar el programa aquí.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!