Les noves tecnologies i el teletreball han permès que el jove Daniel Gavaldà torni a Casau, el seu poble de la Vall d’Aran. Aquest reportatge de La Mira destaca aquest exemple per explicar un fenomen que es produeix en molts nuclis rurals, afectats per l’èxode dels joves que han de marxar per estudiar, com en Daniel, que es va llicenciar en Geologia a la UAB.
Un cop acabats els estudis, Gavaldà va trobar feina a Barcelona, fent projectes de cartografia digital, però sempre va conservar el desig de tornar al seu poble, amb el seu paisatge, la seva familiia i amics. Ho va poder portar a terme quan es va adonar que el que estava fent a la ciutat es podia aplicar també a la seva comarca. I així va decidir tornar i cartografiar digitalment les xarxes de serveis de la Vall d’Aran i, més endanvant, fins i tot d’altres indrets, però ja des d’on ell volia viure.
Inquiet i emprenedor, el 2020 va cofundar Maladeta Studio, una empresa de desenvolupament de programari que ja té diversos projectes en marxa. Confia que, com ha pogut fer ell, el teletreball ajudi a més gent a tornar al món rural.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!