Núria Bàguena és investigadora i assessora en història de la gastronomia i, en conseqüència, també del vi, que és un aliment. En aquesta entrevista a Cupatges recorre la història de la humanitat i la seva vinculació amb el vi.
Si bé parla dels orígens, anteriors a la civilització grega, fa un esment especial al fet que els veritables impulsors de la cultura del vi van ser els grecs. Diu que “per als grecs, el vi continua sent un producte inseparable dels banquets i de les tertúlies; als simpòsiums on es debaten temes importants, sempre hi ha d’haver vi. El vi sempre és per compartir i, de fet està mal vist prendre’l en solidari i emborratxar-se”.
També repassa la importància del vi en època romana i en l’Edat Mitjana, o el paper d’aquest líquid en diferents religions. I pareu atenció a curiositats inexplicables com en algunes cultures, a les dones se’ls prohibia beure vi mentre que, en d’altres, només podien beure certs tipus de vins en concret.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!