L’associació Micropobles que agrupa ajuntaments de municipis de menys de mil habitants, ha sortit a defensar-se de les crítiques que ha rebut a Twitter pel seu programa Oportunitat 500 i ho ha fet amb un fil.
L’entitat ha recollit alguns dels insults que ha rebut —“delinqüents, racistes, suïcides, psicòpates, idiotes, rates, ignorants, colonitzadors, vividors, corruptes”— per encapçalar el missatge que ha dirigit als més de 12.000 seguidors del seu compte de Twitter per explicar en què consisteix el programa d’acollida d’immigrants que ha provocat aquestes desqualificacions.
Oportunitat 500 és un programa d’acollida adreçat persones migrades i refugiades que s’està aplicant a 28 pobles de menys de 500 habitants. L’ha impulsat conjuntament l’associació Micropobles amb el Departament d’Igualtat i Feminismes i el Servei Públic d’Ocupació i pretén contractar i formar les persones acollides, així com acompanyar aquestes famílies en la recerca d’habitatge i en la integració al municipi, ja sigui des de l’administració com a través del voluntariat dels veïns i veïnes. Les persones migrades que estan participant en aquest projecte han seguit un procés de sensibilització previ i s’espera que trobin en els micropobles un lloc on establir-se amb continuïtat. Trobareu més informació sobre el programa seguint aquest enllaç.
Al fil de Twitter que han publicat al seu compte també hi han esmentat, amb ironia, altres insults: “Ens dieu que tenim moltes coses petites, com microcervells o microneurones. Com podeu imaginar, ens és impossible llegir tot i respondre un a un tots els missatges.”
L’objectiu d’aquest programa és mantenir i incrementar la població en municipis que any rere any van perdent habitants i com a conseqüència perden serveis, una situació que posa en perill la continuïtat del mateix municipi en concret i del territori en general. Així ho mostra un estudi fet per la Universitat de Lleida que mostra que més de 200 municipis catalans estan en una situació crítica per despoblament. Ho podeu llegir aquí.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!