A les portes de l’emergència per sequera a tot el sistema Ter-Llobregat, que afectaria sis milions de persones dels 202 municipis que s’abasteixen d’aquesta conca, més de trenta organitzacions ecologistes i socials es reuneixen aquest dissabte a la III Cimera Social de l’Aigua per fer front a la crítica situació que afecta Catalunya. Consideren que la Generalitat no està prenent les mesures necessàries per fer front a aquesta crisi de l’aigua, que les mesures són insuficients, no només per evitar la situació actual sinó també per encarar “un previsible futur d’escassetat”.
Entre els principals problemes que tractaran a la trobada destaquen la falta de transparència amb les restriccions als grans consumidors d’aigua, el retard en l’aplicació de sancions, l’impacte negatiu de la reducció dels cabals circulants i la necessitat d’implementar la moratòria de noves activitats econòmiques.
La III Cimera Social de l’Aigua es farà el matí de dissabte dia 20 de gener al Montseny, que s’ha escollit perquè els organitzadors consideren que és una regió sobreexplotada per l’activitat de les embotelladores d’aigua. La trobada s’emmarca també en la campanya D’on no n’hi ha no en raja, que vol abordar la reducció i remodelació de la demanda de l’aigua per tal de salvaguardar el futur hídric del país
Les organitzacions que formen part de la campanya són: Aigua és Vida, Ecologistes en Acció de Catalunya, Enginyeria Sense Fronteres, la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Greenpeace, el Grup de Defensa del Ter, Aigua és Vida Girona, l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP), l’Observatori de l’Aigua de Terrassa, el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC- EdC), Associació de Naturalistes de Girona, la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny, l’Associació per la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) i SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, entre d’altres
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!