El Manifest de les Drassanes ja ha rebut el suport de més de 100 persones i entitats. El document, que es va presentar a les Drassanes de Barcelona en el marc de la Festa Arrels del mes de novembre passat, és una crida a la gent de ciutat perquè descobreixi una realitat rural que no sempre coneix.
Entre els signants hi ha Joan Caball, coodinador Nacional d’Unió de Pagesos, Anna Zaera, periodista i activista cultural, Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, Neus Monllor, ambientòloga i consultora agrosocial, Txell Bonet, periodista, Rosa Domènech, presidenta de l’Associació de Dones del Món Rural, Gabi Martínez, escriptor, Josep Sucarrats, director d’Arrels, i Ton Lloret, responsable del compte @repoblem.
El manifest defensa que l’aliança entre el camp i la ciutat és la clau per encarar els reptes del futur, i això no ho diem només nosaltres. Científics experts en la matèria, recorden que tard o d’hora l’emergència climàtica ens obligarà a consumir i a viure d’una altra manera, però aquesta transició la podem fer bé. Ens podem avançar.
Una de les maneres de fer-ho és a través de l’alimentació, de com mengem i com comprem. Comprar de proximitat permetrà no només una producció agroalimentària de qualitat respectuosa amb el planeta, sinó també garantir la pervivència de la gent que treballa la terra, pagesos i pageses que tenen cura del territori, de l’entorn, del paisatge i també de l’equilibri dels ecosistemes.
L’altra també és mirar l’entorn rural, no com un espai extractiu al servei de la ciutat, sinó com un lloc on passen coses, ple de realitats artístiques, professionals, vivencials i humanes que des de la ciutat no es coneixen i, per tant, no es contemplen.
Aquests són els fonaments d’Arrels: descobrir aquestes realitats i contribuir a fer girar la mirada de la ciutat cap a la ruralitat.
El Manifest Arrels és conseqüència d’aquests objectius i per això us animem a llegir-lo i a subscriure’l. Ho podeu fer seguint aquest enllaç.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!