Les cerveses artesanes estan en auge i a Mercat Arrels des de fa una setmana també n’hi ha i és estupenda. Seguint la filosofia de Mercat Arrels, és una cervesa de proximitat, de petita producció i, en aquest cas, a més, és ecològica. Es diu L’Estupenda i està pensada per a un públic molt ampli.
Fa més de deu anys, Anton Sabariego i una colla d’amics van rehabilitar l’edifici d’un molí de vent de Collserola i el van convertir en una petit obrador de cervesa que ben aviat els va quedar petit.
A Mercat Arrels en podeu trobar tres tipus, Dunkel. Cítric Sour i Rossa. I és que cerveses artesanes n’hi ha de molt tipus. Anton Sabariego assegura que “és molt versàtil, et dona més possibilitats que el vi”. A més, afirma que cal trencar el tòpic que hi ha dos tipus de cervesa: l’artesana i la industrial. “N’hi ha de molt tipus, tants com elaboradors, i aquesta n’és una de les riqueses, i per això, la nostra cervesa és evangelitzadora, per mostrar tota la varietat que hi ha”, afirma.
L’Estupenda és ecològica i l’equip que l’elabora fa tot el possible perquè la majoria de matèries primeres que fan servir siguin de proximitat. “Apostem per productes local perquè són molt bons, però, a més, també per una qüestió ecològica. No és el mateix portar matèries primeres de lluny que del costat de casa. L’empremta ecològica és una altra” explica. En aquest sentit, a partir del mes de setembre aconseguiran que aquesta cervesa, a més d’ecològica, s’elabori totalment amb productes de proximitat, perquè podran maltejar el seu ordi a Catalunya.
Un altre dels tòpics que volen trencar és que les cerveses artesanes són més intenses, més fortes i no aptes per a tots els paladars. Asseguren que l’Estupenda està pensada per a un públic molt ampli i proposen maridatges imprescindibles. Anton Sabariego explica que “per si mateixa ja val la pena tastar-la, però tothom ha de saber que mai falla amb formatge. Amb el formatge marida millor amb que el vi. Però també combina molt bé amb carn a la graella o amb plats fets amb ous com una truita”.
Sembla que aquest tipus de cerseva, aquesta nova manera de fer, ha vingut per quedar-se. “En la cervesa artesana els elaboradors intentem treballar amb l’aigua del lloc i amb productes del lloc on som. I la intenció no és només que et refresquin sinó que, qui la begui, gaudeixi d’un producte de casa”, sentencia.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!