La nit de Sant Joan és nit de festa, però les autoritats recomanen precaució per fer-la, a més, segura. Més encara tenint en compte que és la primera revetlla post covid i precisament per això, el departament d’Interior desplegarà el dispositiu de Sant Joan més gran de la història.
Després d’un episodi d’incendis simultanis que ha afectat diversos punts del país es demana una especial vigilància a l’hora d’encendre fogueres o també de tirar petard. Una petita guspira podria ser suficient per provocar un incendi, tenint en compte l’estat dels boscos. Si bé les pluges de dimarts i dimecres han ajudat a pujar l’índex d’humitat ambiental, no és prou per baixar la guàrdia.
Així, està prohibit l’ús de pirotècnia, fogueres i qualsevol element de foc a menys de 500 metres d’una zona forestal a tot Catalunya. Aquesta no és una mesura de Sant Joan sinó que s’aplica des del 15 de març fins al 15 d’octubre.
Per muntar una foguera dins de pobles i ciutats cal tenir una autorització de l’ajuntament i en el cas de castells de focs i correfocs, el permís ha d’arribar de la delegació del govern.
No obstant això, els municipis afectats pel nivell 3 del Pla Alfa queda prohibit del tot fer foc en fogueres i l’ús de pirotècnia de qualsevol tipus. Seguint aquest enllaç que es va actualitzant, podeu comprovar quins són aquest municipis.Pel que fa a la seguretat personal, recordem que no tothom pot encendre petards. Els menors de 12 anys només poden encendre bengales petites. Se’n diu pirotècnia del tipus F1. Els menors de 16 anys, potser tirar petards de potència mitjana i els coets i petits. I per tirar-ne de grans, cal ser major d’estat.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!