“Un paradís sorgit de la terra”, diu dels horts l’escriptor Albert Villaró a la introducció del dossier central del segon número d’Arrels. Aquesta primavera, la nostra revista arriba amb una portada i un dossier central dedicats a les hortes, aquests espais de conreu en què aprenem a conviure i a respectar els ritmes de la natura.
Arreu del món hem descobert personatges i paisatges que ens parlen d’aquesta relació tan ancestral com íntima entre els hortolans i el tros de terra que conreen, que acaba esdevenint el seu propi món. Així, ens hem interessat per la vida d’en Luca, un pagès de Cubelles amb ànima de rocker que és tan feliç plantant hortalisses com emulant el cantant de Maná. Hem descobert perquè la tasca de recuperació de llavors antigues que fan els socis del banc de llavors de Les Refardes, al Bages, és tan important per al nostre futur alimentari. I perquè cada cop més veïns de Hong Kong s’adonen que tenir un hort al terrat els fa més feliços. Un coneixement que fa més de mil anys que es transmeten els les llauradors de l’horta de València, protagonistes d’un altre dels reportatges.
Després d’un primer número dedicat al món salvatge i una mica misteriós del bosc, l’Arrels de primavera indaga en aquest entorn civilitzat que és l’hort, que simbolitza l’agricultura propera, respectuosa i inspiradora. Els horts són una part del món que torna, com també ho és l’Eulàlia Torras, la pionera de les formatgeres artesanes del Pirineu; o la doctora Lindiwe Majele Sibanda, una pagesa cridada a defensar l’agricultura africana; igual que ho són els cistells de balca que ens ensenya a fer l’artesana Ona Trepat. Totes elles, i moltes altres persones, també tenen espai en el nou número.
Per descobrir aquests continguts i molts d’altres, n’hi ha prou amb comprar aquest nou número d’Arrels a quioscs i llibreries, botigues Abacus i establiments Bonpreu i Esclat d’arreu de Catalunya. També el podreu comprar a través del nostre web seguint aquest enllaç o bé us podeu fer socis d’Arrels a través d’aquest enllaç per rebre la revista cada trimestre i contribuir a fer créixer el projecte.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!