Moltes aus moren o queden molt ferides al Delta de l’Ebre per culpa de la xarxa elèctrica que hi ha. No veuen els cables i hi xoquen, es fan mal o s’electrocuten quan s’hi posen a sobre. Quan fa vent poden perdre el control i que se’ls emporti una bufada, o bé quan és de nit i es dirigeixen cap als camps d’arròs, no tenen prou visibilitat i s’estampen. Si no es moren, queden malferits, i molts cops els veterinaris no els poden curar perquè no saben on cauen els ocells i no els troben.
Per tal de solucionar aquesta situació, l’ONG GEPEC-EdC, dedicada a la conservació de la natura, ha iniciat una campanya que preveu quatre fases d’acció. Volen fer un primer estudi de la situació, per quantificar els ocells que resulten afectats, ja que fins ara no se n’ha fet cap, veure quines alternatives existeixen per fer compatible l’hàbitat entre la xarxa elèctrica i els ocells, i inclús preveuen posar una denúncia. El pla durarà fins a finals del 2022 i des de GEPEC-EdC busquen micromecenatge per tal de finançar-lo. Calculen que necessitaran 15.000, per tal de cobrir l’estudi i els tràmits legals.
El Delta de l’Ebre és un espai protegit perquè té una gran varietat de fauna i flora, i representa un ecosistema natural molt important. “Senyalitzar les línies no és suficient, i els efectes per la fauna d’aquests accidents són terribles”, comenta el Gepec en aquesta notícia de Món Sostenible.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!