Tot i que som en ple febrer, les elevades temperatures de les últimes setmanes ens poden fer pensar que ja hem entrat a la primavera. Els humans, però, no som els únics que patim aquest desconcert. L’efecte que aquestes temperatures tenen sobre la vegetació és indubtable. Ara, a més, hi ha plantes com la ginesta, la prunera o la perera que han florit de manera molt prematura. Això pot implicar diversos perills. El centre CREAF ho explica mitjançant un fil a la xarxa social X (antic Twitter).
El principal perill és que aquesta calor sigui passatgera i el fred torni de manera sobtada. Això podria fer que les plantes s’arribessin a congelar i morissin. I és que, encara que no ho sembli, actualment la vegetació s’ha vist més exposada a glaçades que no pas fa trenta anys. Normalment, coincideix amb la floració i sortida prematura de fulles, entre finals d’hivern i l’inici de la primavera. Tal com explica el CREAF, aquest fet pot incidir sobre la producció i arribar a produir pèrdues econòmiques importants.
Per contribuir al registre de la sortida de fulles i de la floració, el CREAF busca la implicació de la ciutadania. Per tenir-ne tots els detalls, podeu visitar el fil de X aquí.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!