El web New Scientist es fa ressò d’un estudi de la Universitat de Barcelona (UB) que demostra que la posidònia ajuda a captar el plàstic i a expulsar-lo del mar un cop arriba a terra. Aquest descobriment, publicat per l’equip d’Anna Sánchez-Vidal, ha afegit una nova propietat ambiental a aquesta espècie marina, de la qual ja se’n reconeixia el valor en aspectes com ara l’absorció de diòxid de carboni o la conservació dels sediments, fet que la converteixen en un element de garn importància per a l’equilibri de l’ecosistema marí.
L’estudi es va portar a terme entre el 2018 i el 2019 i es va basar en l’anàlisi de la quantitat de plàstic detectada entre les restes de posidònia de quatre platges de Mallorca. Els autors van constatar que el 17% d’aquestes restes o pilotes de mar (que també es coneixen amb el nom d’egagròlipes) estaven formades per plàstic que la posidònia havia contribuït a expulsar de l’aigua.
Aquesta nova dada torna a posar de relleu la necessitat de conservar i protegir la posidònia com a estratègia per preservar la qualitat i la salut del mar Mediterrani.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!