El Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC) està introduïnt una una plataforma de teledetecció per nanosatèl·lits aplicada a l’agricultura, inèdita comercialment fins ara a l’Estat espanyol, Aquesta eina permetrà que els pagesos facin un seguiment exhaustiu dels seus conreus i detectin anomalies “d’una manera més ràpida i objectiva” gràcies a l’obtenció automàtica de mapes de cultiu de les parcel·les”. Els col·legiats hi podran accedir gràcies a l’acord que el COEAC ha signat amb l’empresa E-STRATOS Geosystems.
Segons explica aquesta empresa, la informació que es capta des de l’espai permet controlar exhaustivament aspectes com entrades en brotació de diferents cultius arboris com ara ametllers, vinyes, arbres fruiters d’os i de pinyol, cereals, farratges i parcel·leces d’horta. La plataforma està dissenyada per “donar informació al detall de qualsevol mena de terreny”.
A l’espai hi ha, doncs, una constel·lació de nanosatèl·lits que prenen imatges de forma regular i en alta resolució. Són dispositius d’una mida semblant a dues capses de sabates que passen per sobre de les parcel·les gairebé cada dia, a diferència de com es feia tradicionalment, que era cada cinc o sis dies. D’aquesta manera el sistema permet oferir una imatge “molt més precisa” que l’estàndard per al peritatge agronòmic. I gràcies a la feina d’automatització del procés d’anàlisi, les imatges es descarreguen i els usuaris poden monitorar les hectàrees seleccionades.
Trobareu més informació al web del COEAC
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!