El prat marí de la badia de Roses té molta capacitat d’emmagatzematge de carboni blau, és a dir, diòxid de carboni capturat dins l’aigua. Aquesta és una característica que comparteix amb la resta de prats marins del món, però el de Roses destaca especialment, ja que té una superfície de 800 hectàrees, i entre vuit i dinou mentre de fondària. Segons els experts, aquestes mesures costen de trobar a escala mundial.
Malgrat això, aquest terreny no s’ha estat estudiat del tot. La beca Gram de la Fundació Alive, atorgada a l’associació Biosfera, pretén recollir el màxim d’informació possible per determinar la importància d’aquest prat marí dins l’ecosistema costaner, i proposar mesures per conservar-lo, ja que apunten que podria ser un gran recurs contra el canvi climàtic.
Com expliquen en aquesta notícia de Món Rural, destruir aquesta mena d’ecosistemes provoca l’alliberament de 1.000 milions de tones de diòxid de carboni. Des del projecte Gram, tenen l’objectiu de posar en relleu la conservació del prat marí català.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!