El municipi d’Isòvol (Cerdanya) aplega tres pobles —a més del d’Isòvol, el d’All i el d’Olopte— que comparteixen la mateixa mancança: cap disposa de botiga de queviures. L’Ajuntament intentarà resoldre aquesta situació almenys en un dels nuclis, el d’All, posant a lloguer un local de titularitat municipal ubicat a Cal Jaume. Aquesta casa ara mateix està en fase de rehabilitació i s’ubica al costat de l’edifici del nou ajuntament, a la plaça Major del poble, que també s’està reurbanitzant. L’equip de govern municipal considera que aquesta és “una ubicació privilegiada”, fet que, lligat a la necessitat d’obrir nous serveis al municipi, la converteix en “una gran oportunitat” per instal·lar-hi una botiga, una cafeteria, un restaurant o qualsevol altra proposta de negoci que contribueixi a generar activitat econòmica en aquesta població.
El local que s’ofereix correspon a l’espai de l’edifici més proper al carrer i consta de dues plantes de 46 m2 cadascuna. També hi ha la possibilitat d’habilitar una terrassa dins del mateix recinte. Com que la rehabilitació encara no està enllestida, l’Ajuntament es declara “plenament flexible” a l’hora de valorar reformes i propostes de distribució alternatives a les previstes, d’acord amb el tipus de negoci que s’hi acabi instal·lant, sempre garantint l’equilibri entre “un edifici públic i un espai d’activitat econòmica privada.”
En aquest moment, l’Ajuntament està enllestint les bases del concurs públic al qual caldrà presentar els projectes que optin a quedar-se amb el lloguer del local. Aquest procés hauria de durar poques setmanes, perquè l’objectiu és que el negoci que s’hi instal·li ja es posi en funcionament l’estiu que ve. Amb tot, les persones interessades ja en poden demanar més informació a través del correu ajuntament@isovol.cat o trucant a les oficines municipals (tel. 972 89 40 51).
El renaixement de les botiguetes de la Cerdanya
El d’Isòvol és el tercer projecte perquè un municipi cerdà recuperi la botigueta local, després que en les darreres dècades gairebé tots els pobles petits de la comarca les han perdudes. Diumenge passat, el diari Regió7 es feia ressò d’aquest fenomen en un reportatge que recollia dos casos més. El primer, el de Prats i Sansor, ja és una realitat i també va néixer d’una iniciativa municipal. Allà, el local social del municipi allotja, des de fa poc més d’un any, una botiga amb servei de cafeteria i un espai on s’hi porten a terme tallers i altres activitats culturals. L’altre poble que ha recuperat la botiga és Urús, si bé en aquest cas s’ha tractat d’una iniciativa totalment privada.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!