La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) oferirà una vintena de cursos breus de competències digitals a dones aturades, que visquin en municipis de menys de 30.000 habitants, gràcies a una subvenció de 197.600 euros. Aquest ajut econòmic l’atorga el programa ADA del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb l’objectiu de portar a terme accions de formació per adquirir i millorar les competències digitals, impulsar l’emprenedoria i el desenvolupament rural, i reduir la bretxa de gènere a Catalunya.
Els cursos adreçats a aquest col·lectiu de dones desocupades que viuen en zones rurals són:
- Comptabilitat informatitzada
- Gestió de compres informatitzada
- Comerç electrònic
- Logística de flotes i sistemes telemàtics
- Analítica web
- Cerca i gestió de la informació digital (nivell intermedi)
- Anàlisi de la informació digital (nivell avançat)
- Creació de continguts digitals i programació (nivell intermedi)
- Creació de continguts digitals i programació (nivell avançat)
- Comunicació i col·laboració amb eines digitals (nivell intermedi)
- Comunicació i col·laboració amb eines digitals (nivell avançat)
- Resolució de problemes en l’entorn digital (nivell intermedi)
- Resolució de problemes en l’entorn digital (nivell avançat)
- Seguretat i civisme en l’entorn digital (nivell intermedi)
- Seguretat i civisme en l’entorn digital (nivell avançat)
- Data Warehouse Business Intelligence
- HTML5 i CSS3
- Big Data
- Analista de Big Data i científic de dades
Aquesta subvenció prové dels fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea (NextGenerationEU).
Per a l’experta en competències digitals Montse Guitert, professora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC, “estar empoderada digitalment en l’entorn rural ens pot obrir les portes al món i facilitar l’accés a l’àmbit laboral, cada cop més digitalitzat”.
Segons Teresa Romeu, experta en competències digitals i professora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC, “les competències digitals són un aspecte fonamental que s’ha de cuidar, conservar i incentivar en els entorns professionals per cercar la màxima eficiència i productivitat. A més, en els àmbits personal i social, esdevenen necessàries i imprescindibles per viure i sobreviure. Hem d’estar empoderades digitalment per pensar de manera crítica i per discernir el que és real i el que no ho és”. I afegeix: “La competència digital és un dels elements clau per impulsar una societat més digitalitzada. Només la capacitació i la formació milloraran el nivell de competència digital”.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!