
El número d’estiu de la revista Arrels s’ha presentat a Barcelona. Més de 50 persones han assistit a l’acte que s’ha fet a la Casa Abacus, la nova seu de la cooperativa, a la qual pertany aquesta publicació i on hi té ubicada la nova redacció, al Raval de Barcelona. La presentació del número d’estiu, que dedica el dossier central a la festa, ha començat amb l’actuació de l’acordionista Carles Sans, que, vingut d’Arsèguel (Alt Urgell) expressament, després ha conversat amb el director de la revista Arrels, Josep Sucarrats, amb qui ha compartit l’emoció d’haver contribuït a convertir el poble on viu en el centre dels acordionistes de tot el món, un cop l’any: “La màgia d’aquesta trobada és la comunió que es crea entre els diversos acordionistes i no és estrany que a les 2 o a les 3 de la matinada escoltis música catalana, però amb tocs i aires de músiques d’arreu. Aquesta és la gràcia: que és una trobada internacional però que no perd mai l’essència local”.

Per aprofundir en la rellevància de les festes a l’entorn rural i també en com han evolucionat al llarg del temps, la cap de redacció de la revista Arrels, Margalida Ripoll, ha conversat amb la geògrafa, antropòloga i escriptora, Rosa Cerarols. De fet, ella va assitir a una de les edicions de la festa del Much de Sineu (Mallorca), una instantània de la qual, il·lustra la portada de la revista.

Cerarols va remarcar que “aquests tipus d’esdeveniments histriònics en els que els colors i la vestimenta trascendeixen la normalitat, són necessaris per evadir-se de la realitat i per jugar rols que no ens són propis, ni que sigui durant uns instants”. Destaca també que en moltes ocasions neixen d’una necessitat, esdevenen alliberadors i aporten també un sentiment de pertinença.

La directora de negoci de la revista Arrels, Sílvia Grimaldo, ha estat l’encarregada de cloure l’acte explicant que la Casa Abacus és un focus de cultura al cor del Raval de Barcelona, dins la qual s’hi concentren les revistes del grup al costat dels diversos segells editorials del mateix grup.
Amb la col·laboració de Llopart, finalment es va servir una copa de l’escumós de Llopart Rosé Brut Reserva. Un Corpinnat rosat de llarga criança que ha permès mantenir la línia cromàtica de la revista que aquest número és d’un rosa fúcsia.

Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!