Desenes d’aficionats a l’ornitologia s’acosten al carrer Perú, de Barcelona, per mirar de localitzar les tres graules que hi han aparegut i on han fet niu. Va ser l’il·lustrador Àlex Mascarell qui va alertar de la seva presència a través de Twitter. Al principi, pensava que eren cornelles, fins que les va poder observar millor. Per si de cas, va demanar a la seva comunitat que confirmés la troballa. Es tracta d’un ocell propi dels països del nord d’Europa que mai no s’havia vist a Barcelona i que, a l’Estat espanyol, només s’havia establert a la província de Lleó i també a l’Empordà.
Mascarell va aconseguir enregistrar-les en vídeo.
Ara mateix, són molts els aficionats que armats amb càmeres enormes, proven de captar una imatge d’aquesta raresa ornitològica i es pregunten què pot haver passat perquè aquest ocell s’hagi desviat tant del seu entorn natural.
És un ocell de grans dimensions que pot arribar a tenir una llargada de 50 centímetres, però el que destaca més el bec llarg que té. Creuen que ha escollit aquesta zona de Poblenou perquè hi ha molts arbres i també perquè a l’entorn hi ha parcs que faciliten que es pugui alimentar. Aquestes aus es nodreixen principalment de larves, insectes o petits mamífers com ratolins.
Ara, aquest és un pol d’atracció per tots els amants dels ocells que amb prismàtics o grans càmeres proven de veure’ls. És el cas, per exemple, de Joan Capdevila, que s’ha desplaçat des d’Esparreguera (Baix Llobregat) només per veure per primer cop en directe una graula. Quan van aparèixer a Figueres, tal i com explica aquesta informació del diari digital Empordà.info també es va generar molta expectació. L’any passat també se’n va veure una a Reus, però a diferència de les de Barcelona, no hi ha constància que hagin nidificat.
Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!