
A la primavera, la vida esclata i Arrels floreix amb les abelles. El nou número de la revista ja és al quiosc amb un dossier central dedicat a aquests insectes, sense els quals, la biodiversitat que fa possible la nostra vida no existiria.
Aquest Arrels primaveral us ofereix mirades molt diverses sobre les abelles, que demostren el contrast entre el seu tamany minúscul i els efectes enormement positius que tenen sobre el medi i la cultura. Apicultors, artesanes de la cera natural, científics, cuineres… Hem fixat la mirada sobre la relació entre les abelles i la espècie humana per comprovar com n’ha estat, de fructífera. I hem tornat a comprovar com en podem aprendre, d’elles: perviuen gràcies a un engranatge organitzatiu basat en la col·laboració —i no pas en la competició— entre tots els membres del rusc.

D’aquesta manera, al dossier trobareu reportatges com el d’un apicultor que desenvolupa aquest ofici ancestral aliat amb les noves tecnologies que ajuden a diagnosticar els efectes del canvi climàtic; el d’una cuinera que incorpora mel d’autèntic quilòmetre zero als plats del seu restaurant valencià; el del projecte d’apiaris urbans que s’ha consolidat a Viladecans… També us presentem un català establert a Mèxic, on recupera l’abella meliponina autòctona del Yucatán; un projecte que comparteix inspiracions amb d’altres que hem descobert al sud del País Valencià. I, ja de nit, hem acompanyat un apicultor pirinenc a fer la transhumància del canvi d’estació. Les monges clarisses de Balaguer ens han obert el convent per ensenyar-nos com fan el sabó de mel i la mare i la filla que porten el taller Pinsart, a Caldes de Montbui, ens expliquen la tradició d’elaborar espelmes de cera natural que han heretat.

Com sempre, més enllà del dossier central, el número conté altres històries inspiradores: la d’uns neorurals que van canviar l’estrés del fotoperiodisme per la calma d’un ramat de trenta cabres; la d’una mestra que va posar el nom d’un poblet del Montsià, Godall, a l’editorial que va fundar quan es va jubilar; la d’uns constructors d’instruments de percussió en una masia de l’Alt Penedès i la de les persones de cultures i orígens diferents que conflueixen al port de Roses: tot un exemple de convivència.
Ja podeu trobar l’Arrels d’aquesta primavera al quiosc, als supermercats Bonpreu i Esclat, a llibreries especialitzades, a les botigues Abacus o seguint aquest enllaç, que us permetrà adquirir-la sense moure-us de casa.
Amb les abelles, aquesta primavera, Arrels celebra la vida.

Aquests continguts són possibles gràcies a les aportacions dels milers de socis d’Arrels. I tu, ja en formes part? Fes-ho possible!